,Programul Rabla 2013 Innoirea Parcului Auto National Tractari Auto in Bucuresti.htm Tractari 24h auto in Bucures


Tiparit la ora 10:00:08 data de 11-08-2020 de la adresa:
http://www.tractari24.ro/ema_articole_articole_print.php

Info Utile

Programul Rabla 2013 Innoirea Parcului Auto NationalUPDATE! Data estimativa a lansarii: 15 mai 2013!

Obiectiv Program Rabla 2013


Scopul Programului de stimulare a innoirii parcului auto national este diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor si a autoutilitarelor usoare vechi, proprietate a persoanelor fizice / juridice romane, cu nivel de poluare ridicat.

Beneficiari Program Rabla 2013


Poate beneficia de program proprietarul unui autoturism sau o persoana juridica romana care intentioneaza sa dobandeasca de la proprietar tichetul valoric si documentele aferente in vederea achizitionarii unui autovehicul nou.

Activitati subventionate Program Rabla 2013
Achizitionarea unei masini noi.

Conditii de obtinere a subventiei Program Rabla 2013a) Conditii financiare Program Rabla 2013


Deocamdata nu se cunosc exact resursele financiare de care va dispune Administratia Fondului de Mediu, dar bugetul va fi comparabil cu cel de anul precedent. Pentru ultima sesiune a programului, desfasurata anul trecut, s-a prevazut un buget de 57 milioane lei, suma suficienta pentru scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme vechi.

Beneficiarii au posibilitatea sa obtina si sa utilizeze un singur voucher pentru achizitionarea unui autovehicul nou. Pana anul trecut, se puteau folosi pana la 3 tichete valorice.

b) Alte conditii de obtinere Program Rabla 2013


Suma de 1.500 de euro (2.000 de euro pentru autoturismele electrice), de care va beneficia cetateanul inscris in Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, va fi virata din bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu direct operatorului economic, de la care cetateanul va achizitiona noul autoturism.

De asemenea, pentru a beneficia de prima de casare, proprietarul trebuie sa fi detinut autoturismul o perioada de cel putin un an.


Cum se obtine subventia Program Rabla 2013


1. Casarea autovehicului uzat. Persoana fizica se va prezenta cu autovehiculul uzat la unul dintre operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare a autovehiculelor scoase din uz (REMAT), conform listei publicate pe pagina de internet a AFM.

Proprietarul trebuie sa prezinte documentele prevazute mai sus in original si copie legalizata. Colectorul certifica exemplarul in copie “Conform cu originalul” si restituie proprietarului exemplarul original. Copiile documentelor raman spre pastrare si arhivare la colector.

Dupa verificarea tuturor documentelor si a starii autovehiculului prezentat pentru casare, colectorul elibereaza proprietarului certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, impreuna cu tichetul in valoare de 1.500 de euro.

2. Radierea autovehiculului uzat. Proprietarul trebui sa se prezinte la Serviciul de inmatriculari pe raza caruia este inscris in circulatie autovehiculul uzat, in vederea radierii.

3. Inscrierea la producatorul validat. Proprietarul se va inscrie la unul dintre producatorii validati de AFM. Lista acestor producatori se regaseste pe site-ul AFM (www.afm.ro).

Dupa constatarea indeplinirii conditiilor de participare la Program si a concordantei datelor cuprinse in documentele prezentate, producatorul validat elibereaza proprietarului nota de inscriere.

4. Achizitionarea autovehicului nou. In baza notei de inscriere, proprietarul isi achizitioneaza autovehiculul nou. In cazul finantarii in baza unui contract de leasing financiar, factura va cuprinde si datele de identificare a societatii de leasing.


Toate drepturile sunt rezervate tractari24.ro © 2020
Realizat de EuroMarket.ro * ANPC: 021/9551
Security check 0.28194900 1597129208